Urut Badan

Teknik Urutan badan

Teknik urutan yang digunakan adalah campuran pelbagai urutan

1. Urutan Saraf
2. Urutan Sukan
3. Urutan Thai
4. Urutan Tradisional Melayu Thai
5. Urutan Melayu Kuno

Saya menggunakan minyak Perfume Generics Massage Oil semasa melakukan urutan.



Jika customer mempunyai angin yang banyak, saya akan menggunakan Minyak Cengkih untuk urutan saya.

Soalan yang selalu ditanya

Kekerapan mengurut
- Memandai la sebulan sekali.  Terlalu kerap boleh menyebabkan badan terlalu manja kecuali jika ada Atlit professional

Kat Mana nak mengurut
- Kena pilih dan perhati tukang urut. Ramai tukang urut muda sekarang yang kurang pengalaman. Ada yang ada sijil ada yang tidak ada sijil. Ada yang ada sijil yang kurang praktis dan kurang pengalaman.
Yang tidak ada sijil, ada yang melalui keturunan. Yang ini teknik ni belajar ikut cara yang diajar.
Sebab musabab teknik itu dibuat, kebanyakkan tidak tahu. Just tahu urut tu je.
Ini pun bagi saya, saya tak rekomen.

Kualiti Urutan
- Bergantung kepada pengalaman, teknik urutan, ilmu urutan.
Ramai yang gah berpromosi di FB/Instagram tapi semata-mata untuk mencari duit semata. Elakkan.


0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...